Itinerary

Interstate Journalists Program | Around Our State Program

Innovative Agribusiness in South Australia -*Promoting premium food and wine from our clean environment*

Tuesday 17 and Wednesday 18 September 2013

Overview:

The Around Our State Tours and Interstate Media Program enable Brand South Australia members and media to gain direct insight to leading initiatives in South Australian industries with an itinerary of exclusive site visits and briefings by government, community and business leaders throughout regional and metropolitan South Australia.

The Interstate Media Program looks to challenge and alter perceptions of South Australia held by key editors and interstate media representatives. Brand South Australia hosts selected interstate media guests on a series of tours, which profiles the State as creative, innovative and industrious. The tours showcase key businesses and industry sectors providing an informative, hands-on experience highlighting the key advantages of the State.

For more information please contact

Julian Modra – Events Manager | Brand South Australia 0413 874 758 julian.modra@brandsouthaustralia.com.au



Aston House Level 1/15 Leigh Street Adelaide South Australia 5000

> **T** +61 8 8211 8111 **F** +61 8 8211 8700

info@brandsouthaustralia.com.au www.brandsouthaustralia.com.au

ABN 54 133 455 322

CREATIVE INNOVATIVE INDUSTRIOUS

DAY 1 - Tuesday 17 September 2013

7.30am	Industry Briefing at Crown Plaza Adelaide, Hindmarsh Square, Adelaide
8.00am	Formalities Commence
8.01am	Karen Raffen to welcome guests, provide outline of the event and introduce Minister Gail Gago (TBC)
8.05am	Hon. Gail Gago MP, Minister for Agriculture, Food, Fisheries to speak for 10 minutes
8.15am	 Karen to thank Minister Gago and introduce panel members: Catherine Barnett (Chief Executive Officer, Food SA) Brian Smedley (Chair, South Australian Wine Industry Council) Scott Ashby (Chief Executive, PIRSA) (TBC)
8.17am	Presentations (25 minutes)
8.42am	Karen to thank speakers and invite Minister Gago back up to the stage for questions.
8.43am	Questions from the floor (10 minutes)
8.53am	Karen to thank Minister Gago and speakers and present each with a gift.
8.55am	Guests to recommence networking – Minister free to depart
9.10am	Coach to depart Crowne Plaza Adelaide for D'VineRipe, Germantown Road, Two Wells (40 mins)
	Briefing by: University of Adelaide Roseworthy Campus Representative (TBC)
	Briefing on their livestock production, new veterinarian training facilities and innovations in breeding and livestock management.
9.50am	D'VineRipe – Briefing and Factory Tour (TBC) (50 minutes)
10.45am	Depart D'VineRipe for The Mitolo Group, Mitolo Group, Angle Vale Road, Virginia (15 mins)
11.00am	The Mitolo Group - Briefing and Factory Tour – including morning tea (60 mins)
12.10pm	Depart The Mitolo Group for Maggie Beers Farm Shop, Pheasant Farm Rd, Nuriootpa (40 minutes)
	Briefing by: Root Boot, Jason Pfitzner



12.50pm	Arrive at Maggie Beers Farm Shop – welcomed by Maggie and offered a welcome drink
1.05pm	Guests are seated for Lunch
1.05pm	Entree is served (15 mins allowed to eat)
1.20pm	Entree cleared
1.21pm	Panel discussion on the below points to commence - pre determined questions/presentation (30 mins)
	Panel: Maggie Beer, Simon Bryant and Paul Henry
	 The rebrand of the Barossa Tasting Australia re-birth Building our reputation for food and wine tourism experiences Why been innovative within the industry is important Importance of developing targeted local, national and international markets for food and wine.
1.41pm	Karen Raffen, CEO of Brand South Australia to thank and announce that Mains will be served
1.42pm	Mains served (25 mins allowed to eat)
2.07pm	Main Cleared
2.07pm	Karen to open for questions (10 mins)
2.17pm	Karen to present gifts (chocolates) and announce will be departing in 15 minutes
2.30pm	Depart Maggie Beer Farm Shop for Barossa Climate Applications Site (15 minutes)
2.45pm	Barossa Climate Application Site – Briefing and Tour (35 mins)
3.25pm	Depart Barossa Climate Application Site for Nunga Produce, Matjarra Herbs, 44-46 Merchant Cr, Pooraka (50 mins)
	Briefing: Balco by Managing Director, Malcolm May
4.15pm	Nunga Produce, Matjarra Herbs – Briefing and Site Tour (35 mins)
4.50pm	Depart Nunga Produce, Matjarra Herbs for Arrive in Adelaide CBD (35 mins in peak traffic)
5.25pm	Arrive at Crown Plaza Adelaide, Hindmarsh Square



DAY 2 – Wednesday 18 September 2013

8.20am	Guests to arrive at Brand South Australia, Level 1/15 Leigh Street, Adelaide
8.40am	Depart Leigh Street for Waite Campus, University of Adelaide, Urrbrae (20 mins)
9.00am	 Waite Campus visit covering: Plant Research Centre – SARDI Energy Efficiency Upgrades Program – FoodSA Graduate Access Program – SARDI Food Technology Program – SARDI The Hickinbotham Roseworthy Wine Science Laboratory –The University of Adelaide Plant Accelerator – The University of Adelaide
11.10am	Depart Waite Institute for Ngeringa Vineyards, 119 Williams Rd, Mt Barker Summit (35 mins)
	Briefing by: Simon Martin speaking on Community Supported Agriculture (CSA).
	Simon helped found Jupiter Creek Farm one of Adelaide's first farms to be part of CSA and will speak on how customers are searching for more of a connection to where their food is coming from and how the CSA program helps facilitate this and educating children through farm visits and volunteering programs.
11.45pm	Ngeringa Vineyards – Briefing and Tour (40 mins)
12.25pm	Lunch at Cellar Door (60 mins)
	Including Briefing by: • Ballast Stone Estate • Paracombe Wines • Temple Bruer Wines
1.30pm	Depart Ngeringa Vineyard's for Bd Farm Paris Creek (35 mins)
2.05pm	Bd Farm Paris Creek - Briefing and Tour (60 mins)
3.10pm	Depart Bd Farm Paris Creek for Leigh Street, Adelaide (55mins)
	Briefing by: Biosecurity South Australia (TBC)
4.05pm	Arrive in at Leigh Street, Adelaide
4.40pm	Arrive at the Adelaide Airport

Please note: This itinerary is subject to change

